Blíži sa koniec „prezidentovania“ pani Čaputovej ? !

15. augusta 2019, ferro, Nezaradené

Možno sa Vám zdá táto konštatácia poriadne pritiahnutá za vlasy, ale povedzme si čo nás čaká v septembri a októbri, po prázdninách.

NR SR bude opäť, a tentoraz už určite vo verejnej voľbe, voliť zvyšných 4 kandidátov na sudcov ÚS SR, ktorých predloží prezidentskej kancelárií a doplní, tak plný stav kandidátov na sudcov ÚS SR na 18 a z týchto 18-nástich je povinná „prezidentka“ p. Čaputová vybrať a vymenovať za sudcov ÚS SR ešte 6-tich, aby bol doplnený plný počet 13 sudcov na ÚS SR.

Tým pádom bude ÚS SR plne funkčný a bude sa môcť pustiť do práce. Na stole má obsahovo aj právne kvalitnú, ústavnú sťažnosť ,neúspešného kandidáta na prezidenta SR z posledných PV 2019, JUDr. Harabina, ktorá bola podaná dvakrát a to hneď po prvom kole PV 2019 a následne aj v stanovenom termíne po druhom kole PV 2019, ktorá sa domáha rozhodnutia ÚS SR, či VP 2019 boli v súlade s ÚS SR a či sú výsledky volieb platné. Až do tohto rozhodnutia ÚS SR, nie je možné považovať výsledky volieb ani „de facto“ a ani „de jure“ za právoplatné. Aj napriek tomu najväčšia a najslušnejšia demokratická politička za PS, p. Čaputová sa nechala za prítomnosti všetkých ústavných činiteľov SR, inaugurovať za „prezidentku“ „všetkých“ občanov SR, aj keď vo voľbách získala cca 20 % všetkých oprávnených voličov.

Ak sudcovia ÚS SR sa budú riadiť a budú postupovať len a na základe ÚS SR, ich rozhodnutie bude s najväčšou pravdepodobnosťou na predložené dôkazy, také, že by mal vydať predbežné opatrenie na pozastavenie platnosti PV 2019, až do doby preverenia všetkých podkladov, ktoré JUDr. Harabin k svojej sťažnosti pripojil a to hlavne preverenie, či neboli zneužité prenosné voličské preukazy na viacnásobnú voľbu vo viacerých volebných okrskoch.

Takže až do konečného rozhodnutia ÚS SR o platnosti alebo neplatnosti PV 2019 nebude môcť pani „prezidentka“ Čaputová vykonávať úrad prezidenta SR a, tieto jej kompetencie prejdú na vládu SR.

Ak sa preverovaním zistí, že bol zneužitý čo i len jeden prenosný volebný lístok, tak by to mal byť pre demokratický ÚS, dôvod na vyhlásenie o PV SR 2019, že sú neplatné a nebolo vyhlásenie ich výsledkov v súlade s ÚS SR a je potrebné, aby boli tieto voľby opakované v opakovanej voľbe.

A tu p. Čaputovej ostanú len oči pre plač, pretože keby bola takou novou političkou s novou politickou kultúrou, tak by sa sama dožadovala najskôr rozhodnutia ÚS SR o platnosti výsledkov PV SR 2019 a počkala by so svojim inaugurovaním, až po rozhodnutí ÚS SR, ak by bolo v znení „platné“ a ak by bolo rozhodnutie ÚS SR o PV SR 2019, že „neplatné“, tak by p. Čaputová v opakovanej voľbe na prezidenta SR získala možno naozaj tých takmer 60 %, ale teraz už všetkých oprávnených voličov. A keďže, p. Čaputová nemala trpezlivosť a dostatočnú politickú kultúru a nechala sa i napriek tomu inaugurovať za prezidentku SR, tak v prípade, že sa budú musieť tieto voľby opakovať, tak ak je aspoň trochu „slušná“, tak sa ich už nezúčastní !

Nuž národ slovenský nechajme sa prekvapiť, akýže to budeme mať „nezávislí“ ÚS SR po  jeho doplnení na plný počet.